COMPRESELE CU CEAI DE SANZIENE ESTOMPEAZA RIDURILE FINE

Sanzienele sau dragaicile, asa cum sunt cunoscute in popor, au un miros asemanator cu cel al mierii, desi, gustul este foarte amar, fiind un indiciu al proprietatilor tonice si drenante ale acestei plante. Sanzienele detin calitati vindecatoare, de infrumusetare si chiar de imunizare fata de boala. Ceaiul de sanziene are efect sedativ usor, antispastic, diuretic, depurativ, antiseptic urinar, antireumatic, laxativ si usor afrodisiac.

Ceaiul de flori de sanziene este indicat in tratarea afectiunilor tiroidei, avand capacitatea de a normaliza activitatea glandei tiroide. Totodata, ceaiul de flori de sanziene este recomandat in tratarea si atenuarea nodulilor tiroidieni, laringite, afectiuni ale aparatului urinar, tulburari minore ale somnului, asociate cu menopauza. Acest ceai este recomandat in cazul bolilor renale si al afectiunilor localizate la nivelul ficatului, pancreasului si splinei.

De asemenea, ceaiul de sanziene este eficient si pentru cei care sufera de hidropizie (acumulare de lichid in tesuturi) si de cloroza (o forma de anemie). Gargara cu ceai de sanziene este recomandata in tratamentul laringitei si faringitei. Pentru mentinerea elasticitatii pielii si pentru estomparea ridurilor fine, se pot folosi comprese cu ceai de sanziene.

ULEIUL DE AVOCADO MENTINE SANATATEA TENULUI

Uleiul de avocado se obtine prin presarea la rece a pulpei deshidratate de avocado. Uleiul are proprietati uimitoare asupra organismului. Avocado este renumit pentru continutul bogat de vitamine, precum complexul de B-uri, A, C, E, D, K si de minerale, precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc. Uleiul de avocado contine si acid alpha-linoleic, care are calitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, ce pot provoca aparitia tumorilor maligne la colon sau la san.

avocado ulei
Uleiul are proprietati hidratante, emoliente, cicatrizante si antibacteriene, ceea ce determina accelerarea vindecarii ranilor aparute la nivelul pielii, reducand riscul formarii cicatricilor inestetice. Vitaminele A, D si E, prezente in compozitia uleiului de avocado, au proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, dar si un rol esential in regenerarea celulara. De asemenea, aceste vitamine asigura cresterea productiei de colagen si ajuta la atenuarea ridurilor.

Uleiul de avocado contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular, gratie continutului bogat in acid oleic monosaturat, care impiedica trigliceridele si colesterolul sa ajunga in vasele sanguine.

Acest ulei hidrateaza orice tip de ten si previne imbatranirea pielii, diminueaza celulita si vergeturile, previne caderea parului.

ULEIUL DIN SAMBURI DE STRUGURI NE SCAPA DE RIDURI

Fiind unul dintre cele mai eficiente produse de infrumusetare, renumit pentru calitatile sale hidratante si antiimbatranire, uleiul din samburi de struguri aduce numeroase beneficii frumusetii, luptand impotriva deteriorarii pielii, determinata de inaintarea in varsta. Descopera beneficiile pe care acest ulei din samburi de struguri le aduce frumusetii!

antiage oil

Studiile recente au demonstrat faptul ca uleiul din samburi de struguri are proprietati antioxidante superioare celor ale viaminelor C si E si betacarotenului. Utilizarea acestuia previne afectiunile cardiovasculare prin diminuarea presiunii arteriale si reglarea nivelului de colesterol, optimizand capacitatea de memorare si abilitatile motrice. Concentratia insemnata de antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi, principalii responsabili de imbatranirea celulara, si protejeaza pielea de toxine.

Totodata, uleiul din samburi de struguri este bogat in acizi grasi. Necesari echilibrului alimentar, acizii grasi sunt o sursa de energie esentiala corpului nostru. De asemenea, uleiul din samburi de struguri este o sursa naturala de vitaminele C, D si E. Aceste vitamine hranesc pielea si o protejeaza de toxine. Mai mult, contribuie la regenerarea lipidelor din epiderma si usureaza procesul de coeziune a celulelor pielii, ceea ce determina incetinrea imbatranirii pielii.

ulei din samburi de struguri

Uleiul din samburi de struguri trateaza vergeturile! Vergeturile apar ca urmare a intinderii pielii, urmate de o ruptura a fibrelor subcutanate de colagen si elastina. Din nefericire, nu exista niciun remediu miraculos care sa le faca sa dispara definitiv, dar pot fi estompate cu ajutorul acestui ulei din samburi de struguri. De asemenea, daca ai inca vergeturi, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te preocupi de prevenirea lor. Uleiul din samburi de struguri are si acțiune preventiva. Masajul cu ulei este cu atat mai recomandat in perioada sarcinii, pentru prevenirea vergeturilor care pot aparea pe abdomen.

ulei samburi de struguri

Ca si in cazul vergeturilor, nici ridurile nu pot fi eliminate complet, mai ales cele adanci. Dar pot fi atenuate considerabil, iar uleiul din samburi de struguri chiar face minuni. Maseaza-te zilnic cu acest ulei in zonele predispuse la aparitia ridurilor. De asemenea, poti adauga cateva picaturi de ulei din samburi de struguri in crema de fata pe care o folosesti zilnic.

MASCA CU PORTOCALA REVITALIZEAZA SI TONIFIAZA TENUL

Stiati ca portocala poate fi utilizata pentru obtinerea uneia dintre cele mai bune masti pentru fata, avand in vedere ca acest ingredient are efecte incredibile asupra pielii si a tenului?

Bogata in Vitamina C, portocala detine proprietati incredibile de tonifiere si imbunatateste textura si culoarea pielii. In plus, acidul citric din portocala restabileste nivelul de colagen care mentine fermitatea pielii si previne imbatranirea acesteia. Acidul citric este totodata benefic pentru ca reduce ridurile si catifeleaza pielea. De asemenea, portocala are un efect exfoliant asupra pielii, indepartand celulele moarte si curata porii, prevenind acneea.

Pentru a realiza cea mai buna masca pentru fata cu portocale, mai intai, trebuie sa curatati coaja de portocala cu multa sare grunjoasa. Apoi, intreaga portocala se pune intr-un blender si se macereaza pana cand se obtine o pasta consistenta. Deasupra pastei, se adauga o lingurita de iaurt si 10 picaturi de suc de lamaie. Totul se amesteca iar, la final, se adauga o lingurita de miere de albine. Inainte de aplicarea pastei obtinute pe fata, tenul trebuie curatat in profunzime. Masca se lasa sa actioneze timp de o ora. Dupa ce s-a uscat, fata se spala cu apa rece din abundenta. Procedeul se repeta o data la doua zile, timp de 2 saptamani. Dupa aceasta perioada, veti fi scapat de punctele negre, de acnee, pielea va fi mai catifelata si mult mai sanatoasa.

TENUL FRUMOS CU APA DE TRANDAFIRI SE TINE!

Considerat a fi o floare romantica, boema si gratioasa, trandafirul reprezinta unul dintre cele mai vechi remedii naturiste pe care omenirea le-a cunoscut pana in prezent. Asa cum ne-am obisnuit, in ultima perioada, natura ne este aproape. Noi doar trebuie sa ii cunoastem puterea tamaduitoare. Multi dintre noi apreciem culoarea si aroma plantelor, a florilor, dar nu stim ca acestea reprezinta sanatatea noastra. Am auzit tot mai des expresiile de “bio” si “organic“. Am remarcat faptul ca produsele cosmetice comerciale, imbogatite cu parabeni, au inceput, treptat, sa fie indepartate de pe piata esteticii, ceea ce ne bucura enorm.

Rasfoind revistele specifice femeilor, nu am putut trece cu vederea faptul ca, in ultima perioada, au aparut tot mai multe probleme legate de ten. Imperfectiunile pielii apar din cauza stresului, a oboselii, a toxinelor, a problemelor hormonale si a afectiunilor interne. Avem de-a face cu acnee, cu rozacee, cuperoza, riduri, deshidratare acuta a tenului. Sunt afectiuni care ne pot afecta viata sociala, care ne pot determina depresii si stari anxioase. Ce trebuie sa facem? Exact ce spuneam mai devreme: haideti sa apelam la puterea plantelor!

Beautiful woman with flowers. Perfect face skin

Obtinuta din petale proaspete puse la macerat in alcool pur, apa de trandafiri are efecte miraculoase asupra tenului nostru. Hidrateaza, hraneste si revitalizeaza tenul sensibil si cu tendinte de exfoliere accentuata. Retrage cearcanele si pungile de sub ochi datorita efectului drenant. De asemenea, apa de trandafiri calmeaza tenul sensibil si este un remediu important in ceea ce priveste tenul gras si tenul acneeic si acest lucru este posibil datorita actiunii sale antiinflamatoare si de reducere a secretiei de sebum. Apa de trandafiri are marea capacitate de a regenera celulele fibroblaste de colagen si elastina si de a da fermitate si luminozitate tesutului. Asadar vorbim aici despre un efect antirid puternic pe care apa de trandafiri o are asupra tenului nostru. Sa nu uitam ca aroma imbietoare a trandafirilor revigoreaza tenul obosit si tern si ii reda aspectul sanatos si ingrijit!