BUCHETE DE MIREASA DIN FLORI NATURALE PENTRU 2016

Florile naturale reprezinta un must-have al fashion-ului modern. Pe langa faptul ca specialistii ne recomanda modele de coafura cu coronite din flori naturale, iata ca si buchetul de mireasa al anului 2016 trebuie sa fie neaparat confectionat din flori naturale. Mireasa lui 2016 adora naturaletea si poarta buchete din trandafiri, cale, garoafe, bujori, flori de camp, orhidee, frezii.

Ruffled - photo by http://loversoflove.com/ - http://ruffledblog.com/palm-springs-wedding-with-tattooed-rockers 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Paleta cromatica este una subtila, de o eleganta superba, sau nuantele de mov, laitmotiv al anului 2016.

POVESTEA NESTIUTA A BUCHETULUI DE MIREASA

Buchetul de mireasa reprezinta unul dintre acele detalii care detine o foarte mare insemnatate pentru mireasa, fiind ales cu mare precizie pentru a garanta efectul vizual. Dintotdeauna, buchetele de mireasa nu au fost doar frumoase de privit, ci au avut si o semnificatie speciala datorita florilor care le compuneau sau datorita felului in care era realizat.

Daca facem o scurta introspectie in lumea straveche, in Grecia si Roma Antica, miresele purtau o ghirlanda pe par si nu aveau buchet de flori. Aceasta nu era facuta din flori, ci din ierburi puternic mirositoare. Aroma lor era menita sa tina spiritele rele departe, pentru a nu rani mireasa intr-o zi asa de speciala. Apoi, ghirlanda s-a transformat intr-un buchet pe care mireasa sa il care, nu sa il poarte, in timp ce mergea spre altar. Multe dintre acele buchete contineau, inca, ierburi aromatice, precum mararul. De fapt, mararul din buchetul miresei era consumat de catre mireasa, mire si invitati, in timpul petrecerii, deoarece se presupunea ca aceasta planta crestea apetitul sexual.

Beautiful eustoma flowers bouquet by Natalia Klenova   500pxBride and Groom by Caleb Kerr   500px

In 1840, cand Regina Victoria s-a casatorit cu Printul Albert, florile au inlocuit ierburile, cu toate ca buchetele inca mai includeau galbenele, o planta aromatica si cu multiple beneficii asupra sanatatii. Buchetul reginei era important nu numai datorita galbenelelor, ci aspectului minimalist pe care il avea. Un astfel de buchet este mic si rotund, usor de tinut intr-o singura mana. In ultimii 150 de ani, astfel de buchete au fost folosite frecvent de miresele din Marea Britanie, Canada si SUA.

Lights bride by Sasha Sniper Саша Снайпер   500pxwedding by BastianRamakers   500px

La inceputul secolului 20, s-a adoptat un alt gen de buchet, mare si sofisticat, in comparatie cu cel al Reginei Victoria. Buchetele au inceput sa contina panglici, funde, fiind atat de voluminoase incat atingeau pamantul. In prima jumatate a secolului 20, floraresele au inceput sa creeze modele inedite de buchete. Starurile de la Hollywood adesea au socat cu modele de buchete speciale, devenind astfel un trend si pentru miresele obisnuite.

buchetul-miresei-cu-orhidee-si-trandafiri-albi buchet-de-mireasa-cu-lalele-33 buchet-mireasa-2015

Perioada anilor 60 si 70 vine cu buchete care au aspect natural, revenind la vechile origini, astfel incat au fost inlaturate accesoriile de pe buchete. Unele mirese au optat chiar si pentru ghirlande, in locul buchetului traditional.

Indiferent de ceea ce contineau sau cum erau aranjate, buchetele de mireasa intotdeauna au simbolizat fertilitatea. Ierburile in floare reprezentau fertilitatea solului. Fertilitatea era un simbol importat pentru viitorul sot. In perioada Victoriana, florile insesi au capatat o semnificatie deosebita, astfel incat miresele selectau cu grija florile pe care le alegeau pentru buchetele lor, avand o mare influenta. In prezent, buchetele de mireasa nu mai reprezinta un paravan in fata spiritelor rele sau o unealta a floristului, ci au devenit unul dintre cele mai speciale elemente ale indeplinirii visului miresei. Orhidee, frezii, hortensii, trandafiri, crini sau bujori se contopesc in minunate creatii nuptiale.

BUCHETUL DE MIREASA SI FRUMUSETEA FLORILOR DE TOAMNA

Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei. Inca din copilarie, visam la o nunta perfecta, o rochie de mireasa impecabila si la un buchet sublim. Alegerea buchetului poate deveni o misiune imposibila, mai ales cand exista o piata extrem de diversificata din acest punct de vedere. Toamna ne ajuta, caci putem opta pentru un buchet de mireasa rotund, cu nuante tomnatice, un buchet traditional din flori albe sau un buchet complex realizat dintr-un mix de flori.

Miresele increzatoare si pline de optimism pot alege un buchet vibrant, cu floarea-soarelui, care simbolizeaza intimitatea, longevitatea si apropierea partenerilor.

Trandafirii sunt florile preferate ale femeilor romantice, pline de senzualitate si mister. Culorile variaza in functie de personalitatea miresei. Trandafirii albi semnifica prospetime si gratie. Trandafirii rosii reprezinta simbolul atractiei, in timp ce, trandafirii mov sunt etalonul puritatii si al candoarei.

Buchetele de mireasa cu flori de gerbera sunt special create pentru femeile care iubesc simplitatea si naturaletea si vor sa puna accent pe eleganta si delicatete.

Copii rasfatati ai toamnei, crizantemele nu pot lipsi din realizarea buchetelor de mireasa. Simbolizand spiritul boem si romantic, crizantemele ofera un aer proaspat si delicat femeilor care iubesc toamna.

Pentru miresele visatoare, buchetele de frezii sunt potrivite pentru ziua cea mare. Aroma si nuantele calde ale freziilor aduc un caracter inocent si divin.

Si pentru ca exista multe superstitii legate de ziua nuntii, buchetul de mireasa trebuie sa contina fire de rozmarin, care exprima devotamentul partenerilor unul fata de celalalt si increderea reciproca.