MACHIAJUL, O FORMA DE MANIFESTARE A FRUMOSULUI

Nadina Corbasson afirma: “Daca machiajul cuminte este o politete, o cerinta sociala, machiajul bine lucrat, cu farduri si culori cautate, este o opera de seductie, de arta! Machiajul nu este o frivolitate, ci o cautare personala de a ne prezenta cu ceea ce avem mai frumos, o proba de feminitate, o mica si stralucitoare festivitate pe care ne-o oferim si care ne reda moralul si ne daruieste increderea in noi.”
Machiajul ne ajuta sa corectam imperfectiunile trasaturilor sau sa subliniem frumusetea dandu-ne valoare prin culoare.

Prima conditie este ca machiajul sa fie oarecum natural, obrazul nostru sa nu capete aspectul unei masti colorate. De aceea, el va fi dozat, din punct de vedere al cantitatii de fard si se va chibzui bine culoarea, care nu trebuie sa faca un contrast prea mare cu aceea a tenului nostru.

Fondul de ten se va aplica intr-un strat subtire, fluid, intotdeauna peste un strat de crema de baza. Fondul de ten nu este necesar daca avem o piele proaspata si fara pete sau alte defecte.

In primul rand, nu putem pleca la drum daca nu curatam in prealabil tenul cu ajutorul masajului, mastilor sau a aburilor. Masajul facial se va face intotdeauna cu miscari usoare pentru a activa circulatia sagvina. Persoanele cu tenul uscat nu vor sta prea mult la aburi si vor aplica masti care sa le ajute la hranirea tenului, iar cele cu pielea grasa vor folosi masti care reduc plusul de sebum.

Culorile fardurilor vor fi in acord cu tenul, cu coafura, cu vestimentatia, cu lumina. Calitatea fardurilor trebuie sa fie maxima.

Rujul va fi asortat la culoarea tenului. El va mai fi asortat si la grosimea si forma buzelor, cunoscand faptul ca o culoare deschisa mareste suprafata gurii, iar cea închisa, o subtiaza.

Obrazul rotund cu ajutorul culorilor poate fi prelungit aparent printr-o culoare de fard bej-maroniu pe partile laterale, foarte fin aplicata in degrade, ca sa se intrepatrunda cu restul obrazului. Se poate folosi si o pudra mai inchisa la culoare pe acea portiune.

Obrazul patrat va fi la fel subtiat lateral, dar se va pune accent pe mandibula, care se va umbri cu o culoare de fard sau o pudra ocru inchis.

Obrazul oval nu are nevoie de nici un retus, el fiind considerat ca etalon in canoanele frumusetii.

Machiajul poate fi:

  • machiaj cosmetic
  • machiaj de zi
  • machiaj de seara
  • machiaj festiv
  • machiaj corector (de teatru, de film, de televiziune).

In realizarea machiajului de zi, fardul este redus cantitativ, bine intins, pentru a da aspectul naturalului. Cearcanele, de asemenea, vor fi pensulate cu un fard anticearcan sau cu un creion special.
In lumina de zi culoarea obrazului variaza. Lumina de dimineata are tonuri mai reci, apoi razele de soare dau tonuri calde care indulcesc obrazul si-l lumineaza. Rosul, galbenul si oranjul, sunt culorile calde ale zilei. Deci, fardurile vor fi: bej, auriu, roz, galben. Culorile mai reci sunt violetul şi albastrul, cu tonurile lor spre roz si bleu.
Culorile neutre sunt cele grej, bej si maro.

In machiajul de seara, vom tine cont de lumina. De aceea, seara, fardurile vor fi mai bogate in tonuri calde (corai, bej,auriu, maro roscat). Ne vom farda dupa tipul de lumina si vom avea grija ca atat fondul de ten, cat si fardurile sunt mai eficace cand sunt mai fluide.

Ochii vor fi si ei subliniati, dupa conformatia lor, dupa gustul nostru si in ton cu vestimentatia, fiindca machiajul de seara va fi in concordanta si cu ocazia la care asistam: teatru, aniversare, concert, reuniune colegială, nunta, bal. Buzele vor fi conturate cu o culoare cu un ton mai inchis decat culoarea rosului de buze. Nu va fi uitat gatul care trebuie sa aiba aceeasi culoare ca si obrazul, fiind o prelungire a acestuia.

 

INGRIJESTE-TI PARUL SI PIELEA CU ULEI DE SOFRANEL!

Uleiul de sofranel este unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru par si piele. Gratie continutului bogat in acizi grasi Omega-3, Omega-6 si grasimi sanatoase, uleiul de sofranel este util femeilor. El ajuta la reducerea simptomelor sindromului premenstrual si optimizeaza calitatea pielii si a parului.

Acest ulei senzational contribuie la reducerea zaharului din sange, fiind de mare ajutor persoanelor care sufera de diabet, obezitate si afectiuni cardiovasculare. Uleiul de sofranel contine si grasimi mononesaturate si polinesaturate, grasimi benefice pentru organism, care ajuta la pastrarea in parametrii normali a nivelului de colesterol si la reducerea kilogramelor in exces. In plus, acizii grasi Omega-6 din uleiul de sofranel contribuie la reducerea grasimii abdominale.

Totodata, uleiul de sofranel protejeaza parul de poluare si de elementele toxice din mediul inconjurator. Acest ulei este foarte bogat in acid oleic, care imbunatateste circulatia sangelui la nivelul scalpului. Uleiul de sofranel are numeroase beneficii si pentru piele. Pielea uscata poate fi combatuta cu ulei de sofranel, deoarece este bogat in grasimi si acizi grasi. Acesta este rapid absorbit de piele, ajuta la tratarea acneei, ridurilor si cicatricilor.

COMPRESELE CU CEAI DE SANZIENE ESTOMPEAZA RIDURILE FINE

Sanzienele sau dragaicile, asa cum sunt cunoscute in popor, au un miros asemanator cu cel al mierii, desi, gustul este foarte amar, fiind un indiciu al proprietatilor tonice si drenante ale acestei plante. Sanzienele detin calitati vindecatoare, de infrumusetare si chiar de imunizare fata de boala. Ceaiul de sanziene are efect sedativ usor, antispastic, diuretic, depurativ, antiseptic urinar, antireumatic, laxativ si usor afrodisiac.

Ceaiul de flori de sanziene este indicat in tratarea afectiunilor tiroidei, avand capacitatea de a normaliza activitatea glandei tiroide. Totodata, ceaiul de flori de sanziene este recomandat in tratarea si atenuarea nodulilor tiroidieni, laringite, afectiuni ale aparatului urinar, tulburari minore ale somnului, asociate cu menopauza. Acest ceai este recomandat in cazul bolilor renale si al afectiunilor localizate la nivelul ficatului, pancreasului si splinei.

De asemenea, ceaiul de sanziene este eficient si pentru cei care sufera de hidropizie (acumulare de lichid in tesuturi) si de cloroza (o forma de anemie). Gargara cu ceai de sanziene este recomandata in tratamentul laringitei si faringitei. Pentru mentinerea elasticitatii pielii si pentru estomparea ridurilor fine, se pot folosi comprese cu ceai de sanziene.

NAMOLUL TERAPEUTIC OFERA SANATATE SI VITALITATE ORGANISMULUI

Namolul terapeutic are proprietati fizice, chimice si biologice deosebite. Datorita calitatilor sale, namolul influenteaza viteza de sedimentare a globulelor rosii, metabolismul substantelor azotate, secretiile gastrice, biliare, pancreatice, renale si a tuturor glandelor cu secretie interna. Totodata, namolul opreste evolutia proceselor inflamatorii cronice, in special a celor de natura reumatismala. Namolul este recomandat pentru reumatism degenerativ, artroze ale coloanei si articulatiilor, reumatism poliarticular, tendonite, periartrite, precum si in tratarea afectiunilor ginecologice cronice (anexite si sterilitate).

baie cu namol
Impachetarile cu namol au actiune mecanica, chimica, radioactiva, prin care se pun in valoare proprietatile trofice ale pielii, indepartandu-se cu succes manifestarile inflamatorii. Durata procedurii cu namol este de 15-20 de minute. Local, namolul are actiune anestezica, calmanta, antiinflamatorie si resorbanta, contribuind la stimularea proceselor regenerative, la hranirea tesuturilor.

De asemenea, namolul actioneaza benefic asupra pielii, fiind si un ingredient esential in cosmetica. Mai mult, contribuie la eliminarea starilor de oboseala, in special a oboselii cronice, si creste rezistenta generala a organismului, sporind tonusul psihic si vitalitatea.

BENEFICIILE MIRACULOASE ALE ULEIULUI DIN SEMINTE DE DOVLEAC

Consumate in forma cruda, semintele de dovleac au un efect miraculos asupra sanatatii noastre prin aportul lor ridicat de vitamine si minerale. Tocmai din acest motiv, uleiul din seminte de dovleac constituie o sursa semnificativa de vitaminele A , E , C si K, continand mai mult de 60 % acizi grasi nesaturati. Uleiul de seminte de dovleac este bogat in lecitina, proteine si acid salicilic, fiind o adevărata comoara pe care se recomanda sa o includeti in alimentatia zilnica.IMAG0504

Tratamentul cu ulei din seminte de dovleac este utilizat cu rezultate pozitive in tratarea diferitelor afectiuni cum ar fi:

  • Trateaza prostata marita;
  • Infectiile uretrei;
  • Optimizeaza cantitatea si calitatea spermei;
  • Regleaza nivelul colesterolului;
  • Ajuta in tratarea bolilor cardiovasculare;
  • Ajuta la tratarea sindromului colonului iritabil;
  • Ajuta la o buna functionare a functiei renale;
  • Imbunatateste sistemul imunitar;
  • Ajuta la imbunatatirea vederii;
  • Ajuta la crearea unei stari de spirit pozitive;
  • Trateaza arsuri si diverse boli de piele;
  • Are un efect benefic asupra tenului;
  • Ajuta in tratamentul de oprire a caderii parului.

Pentru a utiliza uleiul de dovleac in scopuri terapeutice, trebuie urmat un tratament de lunga durata. In primele trei luni, se vor lua 2 linguri de ulei de doua ori pe zi, dimineata odata cu micul dejun si seara la cina. Tratamentul trebuie continuat minim sase luni. Simptomelor neplacute vor inceta in decurs de cateva zile sau saptamani, deoarece uleiul de dovleac are efect antibacterian, care va opri cu succes procesul inflamator.

Uleiul de dovleac trebuie sa fie depozitat intr-un loc intunecat si racoros, in sticle etanseizate.

Uleiul de dovleac poate fi folosit si in cosmetica. Uleiul de dovleac ajuta la combaterea acneei si multi considera ca este de real ajutor in lupta impotriva cheliei.