CHRISTMAS CRAFT: DECORATIUNI HANDMADE PENTRU UN CADOU UNIC DE CRACIUN

Christmas craft! Oare ce o mai insemna si asta?! šŸ¤”

Christmas craft inseamna decoratiuni handmade pentru Craciun. Realizate din conuri uscate de brad, din bucati de lemn sculptate sub forma de oameni de zapada, din cetine aromate, crafturile sunt simboluri ale venirii sarbatorilor de Craciun. Daca vrei sa oferi un cadou de neuitat unei persoane care iubeste simplitatea, atunci crafturile sunt ideale. Ma amuza si, in acelasi timp, imi trezesc amintiri nepretuite din vremea copilariei borcanele decorate in nuantele Craciunului si umplute cu bombonele de ciocolata. De asemenea, imi plac la nebunie globurile confectionate din lemn si ornate cu urari aduse de Mos Craciun. 

Christmas Craft Christmas Craft Christmas Craft Christmas Craft Christmas Craft Christmas Craft

Christmas craft- simbol al parfumului dulce al timpurilor vechi cu Mos Craciun! šŸ¤—šŸŽ…

LEGENDA CRACIUNITEI: FLOAREA SACRA A CRACIUNULUI

Craciunita sau Poinsettia este o planta usor de ingrijit, foarte frumoasa mai ales atunci cand avem nevoie de culoare in casa si inima. Dar stiai ca aceasta planta ca toate celelalte flori are si o legenda?

Istoria Craciunitei a facut-o simbol al credintei, al puritatii, al increderii. Craciunita a fost planta de leac a aztecilor, acestia preparandĀ tincturi si ceaiuri pentru combaterea febrei. Preotii franciscani ajung sa o utilizezeĀ in cadrul ceremoniilor religioase, iar inĀ anul1828 devine o minune a Mexicului, fiind adusa aici de catre ambasadorul SUA, Joel R. Poinsett. De aici, si numele de Poinsettia. Exista peste 100 de varietati pe intreg mapamondul, iar pe 12 decembrie este Ziua Craciunitei in Statele Unite.

Potrivit legendei, doi copii sarmaniĀ au dorit sa ii duca lui Iisus, de Craciun, un dar la biserica. Insa, fiind foarte saraci, tot ce au putut face a fost sa culeaga niste crengute si frunze verzi de pe drum. Cu toate caĀ ceilalti oameni si copii au ras de cadoul lor, frunzele cele verzi se transforma in stelute rosii scanteietoare. Credinta copiilor este rasplatita de Dumnezeu. Tocmai din acest motiv, Craciunita este un simbol al simplitatii si al lucrului daruit din inima care poate bucura prin mesajul lui propriu-zis. Asadar, atunci cand vei dori sa alegi o floare de daruit unei persoane dragi, aminteste-ti de povestea aceasta si alege o Craciunita ca invocare a iubirii, cel mai important cadou!