SAVUREAZA-TI CAFEAUA PE MASUTA INSPIRATA DIN LAGUNA ALBASTRA!

Designerul Alexandre Chapelin, ce provine dintr-o familie de artisti, a finalizat, recent, o senzationala serie de masute de cafea, inspirate din natura. Chapelin a combinat marmura travertin cu straturi de rasina albastra pentru a atinge aspectul final. Alexandre Chapelin lucreaza, in prezent, in atelierul sau, numit “La Table”, din Saint Martin. Influenta imprejurimilor tropicale se oglindesc in munca sa.

laguna albastra 3 laguna albstra 4 laguna albastra 1 laguna albastra 2

Inca de la o varsta frageda, Alexandre Chapelin si-a descoperit harul de artist. Dupa ce a studiat, timp de mai multi ani, in domenii diferite ale artei, si ca urmare a celor 15 ani de experienta profesionala, a hotarat ca este timpul sa realizeze proiectul “Masa“. Pentru ambitiosul proiect, a colaborat cu arhitectul Patrick Lapierre.

DINOZAURI DIN PORTELAN APAR DIN LUMANARI PARFUMATE

Lumanarile parfumate sunt un must-have, creand o atmosfera romantica si invaluind camera de mirosuri placute. Dar creatorii acestui tip de lumanare s-au gandit la ceva mai mult pentru cei care le achizitioneaza.

Conceptul acestor lumanari este simplu: pe masura ce lumanarea arde, va scoate la iveala un adorabil dinozaur de portelan. Asadar, dupa ce lumanarea va arde, vei avea propriul tau pui de Velociraptor.

dinosaur candle DESIGNdinosaur-candle-raptordinosaur-candle

Ideea este foarte creativa si interesanta si, cu siguranta, o sa prinda foarte bine. Lumanarea-surpriza are forma unui ou de dinozaur si dimensiuni de aproximativ 14cm x 14cmx 15.8cm.

Tie ti-ar placea sa ai o astfel de lumanare ?

PAPIER A ETRES: ARTA SE IMPLETESTE CU TEHNOLOGIA

De mai bine de zece ani, Sophie Mouton-Perrat si Frederic Guilbrunet formeaza un duo senzational, care poarta numele de Papier a etres. Creatiilor lor sunt unice, combinand energia electrica (lumina), cu hartia decorativa, pentru a realiza sculpturi eterice. Lucrarile lor reprezinta femei-felinare, in marime naturala, ale caror rochii voluminoase lumineaza. Asemenatoare unor zane bune, sculpturile sunt confectionate din papier-mache (pasta de hartie obtinuta din inmuierea hartiei in apa fierbinte, in care se adauga lipici). Papier-mache se mai obtine si prin metoda traditionala de amestecare a apei cu faina sau cu alt amidon. In Orient, papier-mache era utilizata la fabricarea cutiilor mici, a tavilor sau a bolurilor captusite de metal, in timp ce in Kashmir si in Persia, papier-mache decora armele de lupta. In 1772, in Birmingham, Anglia, Henry Clay a brevetat un procedeu pentru tratarea foilor laminate de hartie cu ulei de in.

papier mache papier mache papier mache papier mache papier mache papier mache

Lucrarile spectaculoase ale artistilor Papier a etres fuzioneaza arta cu tehnologia moderna.

CEASURILE DECORATIVE SI MODERNITATEA ARTEI

Decoratiunile interioare au devenit un subiect amplu dezbatut de catre designerii moderni. Fie ca transpun o idee simpla, fie un univers complex, decoratiunile interioare sunt din ce in ce mai cautate de catre cei care iubesc bunul gust. Unele dintre articolele utile, dar si de infrumusetare a casei, sunt ceasurile decorative, care se aseaza pe perete. Intruchipand balerine, robineti, biciclete, ceasca de cafea, ceasurile decorative sunt spectaculoase.

clock 1 clock 2 clock 4 clock 5 clock 6 lock 3

Ceasurile vintage sunt, de asemenea, obiecte de arta moderna la mare cautare.