SIROPUL DE ARTAR, UN ALIAT DE NADEJDE IN LUPTA CU CANCERUL

Siropul de artar, extras din seva artarului de zahar, artarului negru sau artarului rosu, este un indulcitor sanatos, natural, cu aroma deosebita, folosit in special in America de Nord, pentru prepararea dulciurilor, a bauturilor si a altor alimente. Calitatile antiinflamatoare si antioxidante ale siropului de artar s-au dovedit eficiente in cancer si boli bacteriologice. Siropul de artar subtituie zaharul. Spre deosebire de alti indulcitori naturali, precum stevia, acesta nu schimba gustul si nu produce pericolul de exces de fructoza.

sirop de artar beneficii

Siropul de artar, cu aroma de caramel, reprezinta o sursa abundenta de zinc, mangan, potasiu si calciu, extrem de importante pentru tratarea diverselor afectiuni. Doar 2 lingurite de sirop de artar au 34 de calorii si asigura 3,6% din doza zilnica necesara de zinc si 22% din doza zilnica de mangan.

Pe langa actiunea sa antioxidanta, zincul prezent in siropul de artar detine functii importante pentru reducerea progresiei aterosclerozei.

Manganul are un rol esential in producerea de energie si pentru protectia antioxidanta. In plus, studiile au demonstrat ca siropul de artar detine capacitatea de prevenire a bolilor cronice grave, precum diabetul, Alzheimer, cancerul si osteoporoza, datorita compusilor antioxidanti.sirop de artar

Chiar si diabeticii pot consuma sirop de artar. Bogat in fenoli, siropul de artar ajuta la mentinerea nivelului glicemiei la cote optime. Rolul fenolilor consta in inhibarea enzimelor implicate in conversia carbohidratilor in zahar, prevenindu-se, astfel, debutul diabetului tip 2.

Siropul de artar este un aliat de nadejde pentru intarirea sistemului imunitar. Pentru functionarea optima, multe tipuri de celule ale sistemului imunitar depind de zinc.

Siropul de artar este recomandat barbatilor pentru sanatatea sistemului reproducator. Concentrat in prostata, zincul ajuta la diminuarea dimensiunii prostatei.

Consumat in exces, siropul de artar poate creste riscul de obezitate, diabet, tensiune, niveluri nesanatoase de grssimi si colesterol in organism.

ZAHARUL DE COCOS: UN INDULCITOR NATURAL CU BENEFICII MULTIPLE

Stiai ca zaharul de cocos este mult mai sanatos si are mai multi nutrienti decat zaharul normal? Daca nu ai studiat prea mult problema ai ajuns in locul potrivit! Am facut eu o trecere in revista a beneficilor pe care acesta le are asupra sanatatii organismului nostru!

1. Zaharul de cocos contine vitamina C, potasiu, magneziu, calciu, zinc si alte minerale vitale pentru organismul tau. Contine totodata si fitonutrienti, flavonoizi si antioxidanti, substante renumite in lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca declansarea procesului de imbatranire prematura a pielii.

2. Vitamina B8 continuta de el ajuta la vindecarea depresiilor usoare si la imbunatatirea starii de spirit. El este folosit de multe ori in tratarea atacurilor de panica si a tulburarilor obsesiv-compulsive.

3. Imagineaza-ti un indulcitor natural care sa nu iti ridice nivelul de zaharuri din organism! Zaharul de cocos este ideal pentru acest lucru! In plus, acesta ajuta si la scaderea nivelului de colesterol rau din organism si are doar 45% fructoza, fiind o optiune mult mai buna decat alti indulcitori naturali.

4. Anemia este cauzata, de regula, de un deficit de fier in organism. Iar zaharul de cocos are un continut ridicat de fier care previne instalarea acestei probleme.