CELE MAI FRUMOASE ROCHII DE BAL

Povestile cu printese incep, intotdeauna, cu o preafrumoasa fata care poarta o minunata rochie lunga, voluminoasa, cu sclipiri de diamant. Am adunat in galeria foto de mai jos cele mai frumoase si radiante modele de rochii de bal ale momentului. Cu trene sofisticate sau accesorizate cu flori supradimensionate, rochiile lungi de bal fascineaza datorita opulentei si a elegantei neasemuite. 

rochii de bal rochii de bal rochii de bal rochii de bal rochii de bal rochii de bal rochii de bal rochii de bal

Basmul si luxul se imbina pentru a fauri rochii exclusiviste.

FRUMUSETEA ROCHIEI LUNGI

Haina face omul sau omul face haina? Greu de spus, cand avem, in prezent, atat de multe modele de rochii lungi, care ne fura, pur si simplu, privirile pline de admiratie. Cred ca suntem cu totii de acord ca o femeie este, pe deplin, frumoasa, in momentul in care imbraca o rochie lunga. Eleganta, distinctie, gratie si rafinament- calitati intrunite pentru a defini acest stil vestimentar: rochia lunga. Folosita pentru ocazii speciale, nunti, botezuri, gale, rochia lunga ocupa mult teritoriu in moda feminina, din cele mai vechi timpuri pana in prezent.

Daca ne intoarcem in Antichitate, nu putem trece cu vederea superbele rochii lungi ale femeilor din Roma sau Grecia antica. Materialele din care erau confectionate urmau linia naturalului, inul, canepa, matasea, fiind indispensabile in garderoba feminina. Mai tarziu, rochia lunga devine o emblema, un etalon al frumusetii imaginii femeii. Ea este pastrata cu rigoare si cu sfintenie in analele modei iar, astazi, o intalnim in majoritatea colectiilor vestimentare, mai ales in colectiile cu rochii de seara.

Rochia lunga are mii de modele, sute de culori si zeci de materiale din care este confectionata. Voalul si satinul desfata simturile oricarei femei, satinul invaluind in mister si oferind senzualitate corpului, in timp ce, voalul, prin transparenta sa, aduce un plus feminitatii.

Amploarea rochiilor lungi face ca trupul sa capete suplete si delicatete. Corsetele, realizate din voal, cu cristale si paiete aplicate suav, ne duc cu gandul la lumea de basm, la care visam inca din copilarie.

Curcubeul cromatic ne incanta. Culorile ne imbie si ne poarta catre un univers mistic din care cu greu vrem sa iesim. Nimic nu este mai frumos si mai estetic decat o femeie invaluita in vibratia culorii.

Rochia lunga ii acorda femeii statutul de inger coborat pe pamant. Diafana si sublima, duioasa si gratioasa, rochia lunga reprezinta o piesa- cheie adorata de designeri si iubita de femei.