NAMOLUL TERAPEUTIC OFERA SANATATE SI VITALITATE ORGANISMULUI

Namolul terapeutic are proprietati fizice, chimice si biologice deosebite. Datorita calitatilor sale, namolul influenteaza viteza de sedimentare a globulelor rosii, metabolismul substantelor azotate, secretiile gastrice, biliare, pancreatice, renale si a tuturor glandelor cu secretie interna. Totodata, namolul opreste evolutia proceselor inflamatorii cronice, in special a celor de natura reumatismala. Namolul este recomandat pentru reumatism degenerativ, artroze ale coloanei si articulatiilor, reumatism poliarticular, tendonite, periartrite, precum si in tratarea afectiunilor ginecologice cronice (anexite si sterilitate).

baie cu namol
Impachetarile cu namol au actiune mecanica, chimica, radioactiva, prin care se pun in valoare proprietatile trofice ale pielii, indepartandu-se cu succes manifestarile inflamatorii. Durata procedurii cu namol este de 15-20 de minute. Local, namolul are actiune anestezica, calmanta, antiinflamatorie si resorbanta, contribuind la stimularea proceselor regenerative, la hranirea tesuturilor.

De asemenea, namolul actioneaza benefic asupra pielii, fiind si un ingredient esential in cosmetica. Mai mult, contribuie la eliminarea starilor de oboseala, in special a oboselii cronice, si creste rezistenta generala a organismului, sporind tonusul psihic si vitalitatea.