TRADITIE SI ELEGANTA IN MANICHIURA IERNII 2017-2018

Traditionalismul, cuvant cu o conotatie “greoaie”, isi impune rigorile geometrice in majoritatea domeniilor beauty. Stiu… pentru unii dintre noi, traditionalul inseamna trecutul, tot ceea ce este vechi, in timp ce, pentru altii, traditionalul are un puternic impact asupra modernului. Sincer, ma incadrez in ambele categorii: imi place tot ceea ce are iz istoric, vechi, cu amitiri nepretuite, dar imi face cu ochiul si implementarea traditionalului in prezent. Am selectat in articol cateva imagini cu manichiura de iarna, cu tendinte traditionale, si adica: puncte si linii drepte sau curbe. Genul acesta de manichiura mi se pare perfecta pentru o femeie clasica, eleganta si sigura pe sine. Alegerea culorilor este una pretentioasa. Intre nuantele sobre sunt intercalate nuante glossy. Ele sunt intrepatrunse de linii fine si delicate. Punctele aduc un plus de rafinament manichiurii traditionale. 

Manichiura cu motive traditionale Manichiura cu motive traditionale Manichiura cu motive traditionale Manichiura cu motive traditionale Manichiura cu motive traditionale Manichiura cu motive traditionale

Nimic nu poate fi mai frumos decat trecutul care se uneste cu prezentul, cum amintirile din vremuri de altadata se contopesc cu modernul, cum firul traditiilor inca se impleteste cu noul. Sa nu uitam ca frumusetea vine din simplitatea timpului de ieri! 🤗💅

MODA TRADITIONALA ROMANEASCA: PREAFRUMOASA IE

Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat.

Aici orice gand e mai incet,

Si inima-ti zvacneste mai rar,

Ca si cum nu ti-ar bate in piept

Ci adanc in pamant undeva.

Aici se vindeca setea de mantuire

Si daca ti-ai sangerat picioarele

Te asezi pe un podmol de lut.

(Lucian Blaga, “Sufletul satului“)

Vesnicia s-a nascut la sat, asemenea si frumusetea. Meleagurile romanesti sunt invaluite in sacralitate, in perfectiune, in splendoare. Traditiile mostenite din mosi-stramosi ne poarta intr-o lume a visului, a dorintelor, a desavarsirii si a credintei, caci pamantul ronanesc este Raiul pe pamant. Traditiile se predau ca o stafeta, din generatie in generatie, si sa ii multumim lui Dumnezeu ca sunt oameni care au valoarea sentimentului romanesc in sange. Stiati ca romancele imbracate in superbele ii sunt recunoscute drept cele mai frumoase femei de pe glob?

FB_IMG_1456473865524 FB_IMG_1456473834712

Nicaieri nu vezi asa stralucire in privire, asa mandrie de a purta vestminte sacre, asa patima de a iubi pamantul romanesc. Ar trebui sa ne mandrim cu cei care duc peste hotare frumusetea hainelor traditionale, persoane ca Dorin Negrau sau ca designerii casei de moda autohtone Iiana. FB_IMG_1456473818024 FB_IMG_1456473776282

Sofisticat, exclusivist si luxuriant, fashion-ul traditional romanesc are cele mai spectaculoase imprimeuri, brodate manual, cele mai delicate tesaturi, cea mai fermecatoare intrepatrundere coloristica. Naframele, iile, cojoacele, fustele sunt decorate perfect cu aplicatii traditionale.

FB_IMG_1456473749451 FB_IMG_1456473745726

Una dintre cele mai mari iubitoare ale modei traditionale romanesti a fost regina Maria. Ea a fost cea dintai personalitate marcanta care a facut cunoscuta lumii intregii frumusetea naturala a pieselor vestimentare traditionale.

FB_IMG_1456473737405 FB_IMG_1456473733595

Unicitatea vestmintelor romanesti are la baza minutiozitatea cu care sunt lucrate manual acestea, imbinarea desavarsita a atei cu materialele pretioase, structura arhitecturala neasemuita. Piesele vestimentare traditiobale se imbraca in functie de ocazie. Folcloristii ne invata ca exista vestminte specifice fiecarei stari umane, de la nunta, botez, sarbatori, pana la boala si inmormantare. Iile romanesti difera de la o zona geografica la alta, ele fiind diferentiate prin culoare si motive.

FB_IMG_1456473693575 FB_IMG_1456473683316

Unul dintre cele mai frumoase motive este motivul paunului, simbol al bunastarii si al mandriei. Un alt motiv pregnant al iilor sunt florile, aducatoare de culoare, veselie si dragoste.

FB_IMG_1456473664653 FB_IMG_1456473658823

O frumusete aparte este emanata prin toti porii traditiilor romanesti! Sa fim romani si sa ne iubim obiceiurile, caci ele sunt etalonul paradisului pierdut!

CACIULILE TRICOTATE SI REINTOARCEREA IN TRECUTUL BUNICILOR

Revenit cu succes in acest sezon fashion, trend-ul caciulilor tricotate pare sa se raspandeasca cu o repeziciune uimitoare! Amintindu-ne de copilarie si de vremurile cand, iarna, la caldura dogoritoare a sobei, o vedeam pe bunica crosetand, caciulile tricotate ne ofera o atemporalitate sacra si o reintoarcere catre valorile traditionale. Va mai amintiti de modelul unul pe fata, doi pe dos sau bob de orez? Va ma amintiti de ghemurile pufoase de mohair sau de cele putin aspre de lana scarmanata? Va mai amintiti cum se impleteau caciulitele, sosetele, ilicele sau puloverele de catre batrane si tresaram cand ghemul de ata intoarsa cadea pe jos la miscarea brusca a andrelelor? Eu imi amintesc! Si imi amintesc cu mare drag si cu o caldura de nedescris! Tocmai din acest motiv, vazand aceste imagini frumoase cu caciuli tricotate, amintirile vechi au inceput sa apara, caci care dintre noi nu pleca la sanius cu caciula groasa bine trasa pe urechi?

caciula groasa caciula iarna caciula tricotata 1 caciula tricotata 3 caciula tricotata 4

Copil fiind, iubeam culorile vii ale caciulilor tricotate, precum rosu, albastru sau galben, caci doar asa eram adevarate fanioane in troienele de zapada. In prezent, iata ca putem iarasi sa fim copii, purtand aceste modele unice de caciuli tricotate!