MODELE DE UNGHII IN TREND

S-au scris o multime de cuvinte despre manichiura si se vor mai scrie. In fiecare zi, apar alte modele, tehnica de manichiura se imbunatateste… Dorinta noastra de a ne etala unghiile perfecte creste si ea. Specialistii nail art incearca sa tina pasul cu cele mai noi tendinte si chiar reusesc. Unghiile noastre sunt pictate cu fructe, flori, miniaturi ale naturii, vietati acvatice, animalute, motive tribale. In fiecare sezon, trend-ul in manichiura se schimba. Influentele din fashion se revarsa si asupra unghiilor. Intr-un post recent chiar scriam despre stransa legatura dintre manichiura si moda.

manichiura manichiura manichiura manichiura manichiura manichiura manichiura manichiura manichiura manichiura manichiura

Modelele de unghii de mai sus sunt doar cateva dintre minunatiile pe care ni le recomanda expertii beauty pentru vara aceasta.

MANICHIURA, DE LA APARITIE PANA IN PREZENT

Primele atestari istorice despre manichiura le avem de acum aproximativ 5000 de ani, din India, acolo unde unghiile erau pictate cu henna. Apoi, descoperiri legate de infrumusetarea unghiilor s-au facut in Babilonia, extracte de trandafir, orhidee si Impantiens fiind amestecate pentru obtinerea unei solutii de colorare. Chiar si din China provin manuscrise care confirma aplecarea catre arta frumosului. Dinastia Ming, care a condus in secolul al XV-lea, inaintea erei noastre, folosea nuantele de rosu si negru pentru a-si colora unghiile. Dinastia Chou, 600 i.e.n., a introdus pulberea de aur si argint in ritualul de infrumusetare al unghiilor, dar care ii era destinat doar nobilimii.

unghii cu gel 2016 unghii cu gel 2016 unghii cu gel 2016

Cele mai proeminente dovezi istorice le avem din timpul domniilor celor mai frumoase femei ale Egiptului Antic, Nefertiti si Cleopatra. Nefertiti este cea care utilizeaza, pentru prima data, lacul rosu de unghii, un simbol al aritocratiei si al puterii. Cei din patura inferioara erau pedepsiti cu moartea daca erau prinsi cu unghiile lacuite. Nefertiti iubea nuantele de rosu-rubiniu, in timp ce, regina Cleopatra isi colora unghiile cu rosu Crimson.

unghii cu gel 2016 unghii cu gel 2016 unghii cu gel 2016

In anul 1800, deja observam o evolutie acerba a manichiurii. Colorarea unghiilor se realiza cu un ulei rosu, aromat, iar lustruirea lor se efectua cu pila de caprioara. Prima oja de un rosu-stralucitor apare in anul 1925. Aceasta oja se aplica sub forma de semiluna, spatiul de la baza unghiei pana la varf lasandu-se liber pentru protectia acesteia. Max Factor este cel care, in anul 1927, realizeaza prima oja care se aplica pe toata unghia. avea o nuanta rozalie iar dupa aplicare se transforma intr-o nuanta naturala. In anul 1950, apare prima masa dotata cu toate ustensilele necesare realizarii manichiurii. In 1975, specialistii creeaza unghiile false. In perioada anilor 90, se promoveaza intens educatia in ceea ce priveste ingrijirea unghiilor.

unghii cu gel 2016 unghii cu gel 2016

In prezent, deja avem la dispozitie o gama extrem de diversificata a modelelor de manichiura. Animal print, watermarble, manichiura frantuzeasca, unghii cu dungi sau cu puncte, unghii cu motive florale, tribale sau pictate cu fructe- acestea sunt tendintele manichurii moderne. Structura falsa a unghiei ramane in fruntea clasamentului preferintelor actuale, fiind un suport desavarsit pentru realizarea mini-picturilor si a modelelor sofisticate.

TURNUL EIFFEL ESTE PICTAT PE UNGHIILE NOASTRE

Simbol al dragostei si al romantismului, Turnul Eiffel, reper semnificativ al capitalei franceze, a devenit, in ultima perioada, un must-have al manichiurii moderne. Unghiile cu modelul Turnului Eiffel erau reprezentative in ziua Sfantului Valentin. Expertii nail art ne recomanda sa aplicam pe unghii acest model deosebit si in perioada de primvara-vara 2016. Alaturi de acest trend al manichiurii, avem la dispozitie o gama variata de modele: unghii leopard print, unghii cu flori, unghii cu fructe pictate, unghii french inversat, unghii watermarble, unghii metalice, unghii glitter, unghii cu influente art deco si cu motive tribale.

UNGHII CU TURNUL EIFFEL UNGHII CU TURNUL EIFFEL UNGHII CU TURNUL EIFFEL UNGHII CU TURNUL EIFFEL UNGHII CU TURNUL EIFFEL

Unghiile cu Turnul Eiffel au un aer vintage, care radiaza delicatete si eleganta. Asadar, acest model de unghii poate fi asociat outfit-ului office.

TREND IN MANICHIURA 2016: INFLUENTELE TRIBALE

Motivele tribale, care se intalnesc pe zidurile anticelor temple aztece, au fost preluate de catre specialistii nails art si transpuse in manichiura moderna. Elaborata si avangardista, manichiura tribala importa esteticii prezentului nuanta liniara a trecutului. Linii drepte si curbe sunt aplicate pe unghiile decorate adesea cu puncte subtile. Simbolurile tribale pot fi asortate oricarui outfit vestimentar, ele denotand rafinament si aplecare spre frumos. Contrastul cromatic al culorilor folosite in realizarea unghiilor cu model tribal reprezinta elementul definitoriu al acestei manichiuri. Expertii nails art ne recomanda atat duetul antagonic alb-negru, cat si nuante energice, efervescente, nuante care importa vitalitate si dinamism.

unghii tribale unghii tribale unghii tribale unghii tribale unghii tribale unghii tribale

Manichiura tribala include si aplicarea stilizatiilor glossy, trend adorat de catre fashionistele indraznete. Liniiile care alcatuiesc modelele de unghii tribale trebuie sa fie perfect pozitionate, astfel incat sa ne dea impresia de desavarsire estetica.