AFLA CUM INDEPARTEZI, ACASA, OJA SEMIPERMANENTA

Aspectul unghiilor reprezinta cartea de vizita a oricarei femei, indiferent de varsta si ocupatie. Oja semipermanenta s-a bucurat de un real succes in ultimii ani si asta datorita atat faptului ca nu este invazivaa pentru sanatatea unghiei, cat si datorita rezistentei destul de indelungate (2-3 saptamani). Pentru a aplica oja semipermanenta, nu este necesara pilirea unghiilor, ceea ce este un avantaj nemaipomenit, spre deosebire de folosirea gelului permanent. Aplicarea ojei semipermanente se realizeaza, de regula in saloanele specializate, pentru ca este necesara utilizarea lampii UV.

Cum se realizeaza manichiura cu oja semipermanenta? Foarte simplu! Se degreseaza si se curata bine unghiile, se aplica o baza protectoare si care ofera aderenta ojei semipermanenta peste care se aseaza doua straturi de vopsea acrilica, ce se lasa cate doua minute la lampa UV. La sfarsit, se aplica un top care ofera rezistenta si stralucire ojei semipermanente. Intregul proces dureaza aproximativ o ora, dar te scuteste de pierderea timpului de a-ti colora unghiile pentru 2 sau 3 saptamani.

Dar ce te faci daca vrei sa indepartezi oja semipermanenta singura, acasa, pentru ca nu ai timp sa mergi la salon? Iata ce pasi trebuie sa urmezi! Iei o bucata de vata sau o discheta demachianta (eu am folosit cate o jumatate de discheta pentru fiecare unghie) si o imbibi in acetona. Aplici pe unghie discheta cu acetona si, apoi, o invelesti in staniol sau foita de aluminiu. Stai cu unghiile infasurate astfel timp de 15-20 de minute. Exista posibilitatea sa simti caldura si o usoara jena spre sfarsitul timpului de stat cu staniolul pe unghii. Dar nu te speria! Este o senzatie perfect normala si asta datorita faptului ca acetona in combinatie cu staniolul produc un efect termic intens!

Published by

Cristina Mateiu

Be You! 🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *